torstai 16. helmikuuta 2017

Tsiknopempti

Nyt elämme Kreikassa karnevaalien ( Apokries ) toista viikkoa. Tänään on päivä nimeltään Tsiknopempti eli lihaviikon torstai. Latinan kielessä karnevaali-sanan "carne" tarkoittaa lihaa ja "vale" sanaa hyvästi. Kreikkalaiset siis valmistautuvat paastoon syömällä tänään lihaa PALJON. Kaikissa ravintoloissa ja kahviloissa grillissä tirisee rasvalla voideltua lihaa ja grillatun lihan tuoksu tulvii huumaavana kaduille.

Kävin tänään tarkastamassa ja siivoamassa Fenian kanssa meidän pienen toimistohuoneemme, joka sijaitsee Elokuvamuseossa satamassa. Sinne oli jo pöydälle aseteltu tietokone minua varten. Huomenna jatkamme hommia puoli yhdentoista maissa.

Sain puhelun lounasaikaan Christinalta ja hän kutsui minut hänen, Joonaksen ja parin ystävänsä kanssa syömään Olympion lähellä sijaitsevaan ravintolaan. Söimme...lihaa. Jatkoin ravintolasta matkaa Christinan ystävien kanssa meren ääreen erääseen kahvilaan, jossa join raikasta sitruunajääteetä ja lisäksi nautimme tietenkin hieman...lihaa. Jalkapalloilijamies joutui lähtemään ja jäin vanhemman heppulin kanssa juttelemaan ja ihmettelemään juhlivia ihmisiä. Keskustelimme valokuvauksesta, elämästä, brexitistä, kreikkalaisista ja vertailimme brittiläistä ja kreikkalaista mentaliteettia. Mies asuu Walesissä ja on täällä lomalla. Hän tekee kerran vuodessa matkan Kreikkaan, onhan hän syntyjään täältä. 

Oli oikein mukavaa tutustua uusiin ihmisiin. Lähdemme perjantaina heidän kanssaan syömään uudestaan. Tunnen olevani niin elossa täällä! Paikka tuntuu jo muutaman päivän jälkeen ihan kodilta. Nautin suuresti kaikesta. Huomenna aioin ulkoiluttaa kameraa ja lisätä kuvia tähän blogiin. Siihen asti siis kuulemisiin!

Näkymä illalla parvekkeelta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti