tiistai 14. helmikuuta 2017

Hyvää Ystävänpäivää Thessalonikista!

Vihdoinkin on koittanut aika lähteä työssäoppimaan Kreikan Thessalonikiin vuotuisille dokumenttifilmifestareille kuukaudeksi. Olemme lähdössä äänipuolella opiskelevan Joonaksen kanssa. Minä, Karoliina, opiskelen siis ensimmäistä vuotta valokuvausta ja graafista suunnittelua Outokummun ammattiopistossa. 

Matkani alkoi jo maanantaina 13. helmikuuta, kun hyppäsin aamulla klo 07:30 Onnibussiin suuntana Helsinki. Yövyin ystäväni luona ja hän ajoi minut anivarhain klo 04:00 lentokentälle.

Yöllisen kahden huonosti nukutun tunnin jälkeen olikin hyvä lähteä lentokentälle suorittamaan check-iniä. Istuminen lentokoneessa oli pian aluillaan, kun matka kohti Kreikkaa alkoi. Lensimme Münchenin ja Ateenan kautta Thessalonikiin. Matka kesti yhteensä noin 8 tuntia. Aika meni aikalailla torkkuessa ja musiikkia kuunnellessa. Thessalonikin lentokentällä meitä vastassa oli ihana Christina ja hän ajoi meidät vuokraamamme asunnon eteen. Ensimmäinen oppimamme asia oli, etteivät autoilijat väistä ketään sekä ajelevat ja parkkeeraavat miten ja minne sattuun.

Asetuttuamme taloksi lähdimme Joonaksen kanssa lähialueelle kiertelemään ja etsimään ruokapaikkaa. Paikka vaikutti oikein mukavalta. Päädyimme syömään hampuraiset erääseen bbq-ravintolaan. Oli ihan makoisaa purtavaa. Kreikkalaiset ilmeisesti syövät myöhemmin, koska ravintola oli kolmea ukonkäppänää lukuunottamatta tyhjä. 

Keskiviikkona tapaisimme festareiden osastojen vastaavat, joille menisimme töihin. Tapaamiset sovittiin kello 14 Olympionin eteen. Olympion on 1920-luvulla rakennettu massiivinen teatteri, jossa festareiden pääkonttori sijaitsee.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti