keskiviikko 15. helmikuuta 2017

Possumummo

Hurvittelimme vielä tänään ja söimme aamupalan ja lounaan ulkona. Matkabudjetti ei kyllä moista toimintaa kauaa kestä. Mutta nyt on hyvä marketti löydetty Fenian avustuksella, shoppailtu ruokatarvikkeita ja iltasella ensimmäinen omatekoinen ruoka valmistettuna täällä Thessalonikissa.

Vietimme aamupäivän katuja kierrellen ja paikkoja tutkien. Söimme lounaan eräässä kadunpäässä sijaitsevassa kebab-tyyppisessä ruokapaikassa. Takanamme istui vanha nainen, joka nautti myös ahnaasti kebab-annostaan. Syötyään nainen alkoi jutella meille ja kysyi minulta olenko saksalainen. Kerroin olevani Suomesta ja hän innostui kyselemään, mikä hänen käsilaukkunsa kuvassa oleva eläin on suomenkielellä. Kerroin sen olevan "possu" tai "sika". Hän halusi tietää niiden eron ja sitten mieleeni pälkähti vielä kertoa sanat äitisialle - "emakko" ja isäsialle - "karju". Hän oli aivan innoissan tästä tiedon määrästä ja toisti sanat tarkkaan kerrottuani ne ja kirjoitti ne paperille itselleen ylös. Hän kertoi rakastavansa meitä ja että tietää "sika"-sanan kaikilla kielillä. Hän pyysi meitä kysymään millä tahansa kielellä, niin hän kertoisi. Hän kertoi meille sanan japaniksi ja arabiaksi. Tyytyväisenä hän jatkoi matkaansa

Sitten kello olikin jo sopivasti 10 vaille kaksi ja suuntasimme kulkumme Olympionin eteen. Fenia saapuikin paikalle pian ja lähdimme lähellä sijaitsevaan kahvilaan juttelemaan tulevista festareista ja tutustumaan toisiimme. Hän kertoi meille hyvin tuhdin tietopaketin, jossa on kieltämättä sulattelemista. Minä menen Fenian kanssa sosiaalisen median osastolle. Me valokuvaamme festareita sekä päivitämme Instagramia ja Facebookia joka käänteessä. Joonas menee Akisin kanssa teknisen tuen osastolle. Minun ja Fenian työpiste sijaitsee satamassa Elokuvamuseossa. Menemme huomenna tutustumaan työpisteeseen ja syömään ulos työpäivän jälkeen. Fenia on aivan ihana tyyppi!

Kävimme tutustumassa Olympionin toimistotiloissa työskenteleviin tyyppeihin ja tiloihin siellä. Joonaksen työpiste sijaitsee kyseisessä rakennuksessa. Molempien työpisteet sekä itse festivaalit ovat kävelymatkan päässä asunnostamme, joka itse asiassa sijaitsee keskellä kaikkea. Meillä molemmilla on todella positiiviset ja odottavat fiilikset tulevasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti